Informatie voor kinderen

Als je hulp nodig hebt, omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij in therapie komen.

Het betekent dat je bij mij kunt spelen, tekenen of gewoon praten en vertellen wat je dwars zit.

Heel veel kinderen hebben last van...

  • Nare gevoelens: schuldgevoel , schaamte, verdriet, boosheid, eenzaamheid, heimwee of een gevoel dat er niet uit kan.
  • Ellendige gedachtes: dat ze niet goed kunnen leren, dat ze niet blij mogen zijn, dat ze niet weten wat ze willen of ervan vinden.
  • Onhandig gedrag: ze weten niet hoe ze vrienden moeten maken, ze weten het verschil niet tussen plagen en pesten, ze durven niks te vertellen of te vragen.
  • Angst voor de tandarts, de dokter, de zwemles, een spreekbeurt, om een prik te krijgen, om alleen naar school te lopen of om nog iets anders.
  • Allerlei nare dingen: bedplassen, niet durven inslapen, bang in het donker, nachtmerries of nog iets anders.

Waar heb jij nou last van?

Wil je iets doen aan dat nare waar je last van hebt? Of vindt je dat een probleem van je vader/moeder, broertje/zusje, of nog iemand anders?

Als je iets wilt doen, dan kun je naar mij toe komen en dan kun je praten, spelen, tekenen, knutselen, en dan voel je je al gauw wat beter.

Als  je ouders het goed vinden dat je komt.... wat gebeurt er dan?

De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is.

De tweede keer kom jij en gaat je vader of moeder een uurtje iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar praten en spelen. Dan mag jij vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. Na een uur komt je vader of je moeder je weer ophalen.

Zo gaat dat een tijdje door en dan komen je ouders weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel en niet over je mag vertellen.